Пластилінографія з вихованцями

2018-06-25

/Files/images/фото537(1).JPG

/Files/images/фото537.jpg

Сьогодні ми з вихованцями провели заняття "Малювання пластиліном"

«Я леплю из пластилина, пластилин нежней, чем гли¬на», — співають у відомій пісеньці.

Коли ми чуємо про пластилін, то в нашій пам'яті постають яскраві картинки з дитинства. Чому ж наша пам'ять звертається саме до дитинства? Саме в дитинстві ми вперше дізнаємося про існування пластиліну. Робота з пластиліном — заняття не тільки цікаве, але й надзвичайно корисне для дітей дошкільного віку.

Виконуючи пальчиками різні вправи, наші діти не тільки добре розвивають дрібну моторику рук, але й готуються до малювання, письма. Кисті рук набувають рухливості, гнучкості, зникає скутість рухів, що надалі полегшить опанування навичок письма.

Ліпленням із пластиліну рекомендується займатися від трьох років. У більш ранньому віці дитині ще складно працювати з пластиліном. Але якщо періодично показувати дитині якісь маніпуляції з пластиліном (розминати пальчиком, натискати на кульку з пластиліну, розплющувати), їй це сподобається і вона із задоволенням повсякчас повертатиметься до цього заняття.

Існує декілька технік і прийомів малювання пластиліном.
Сьогодні ми використали одну техніку — художнє малювання пластиліном.

Вихованцями нанесли мазками на папір пластелин. «Картини», виконані в такий спосіб, виглядають так, начебто намальовані фарбами.
Поверхня мазків із пластиліну може виглядати по-різному. Щоб зробити її гладкою і блискучою, потрібно попередньо змочувати пальці у воді. Але робити це слід злегка, щоб паперова основа в жодному разі не розмокнула.

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.